De TED Talk

Steeds meer universiteiten, hogescholen en organisaties houden TED Talks. Dit zijn bijeenkomsten waarbij sprekers de kans krijgen een inspirerende presentatie te geven over hun expertisegebied. Wat maakt deze toespraken nou zo spectaculair? En kan jij dat ook; een TED Talk geven? Sure!

Ideas are the true currency of the 21th century.

De TED Talk is door de jaren heen een presentatiestijl op zich geworden. Er ligt een zgn. TED-methode aan ten grondslag. Deze heeft een eigen structuur. Het zet op een creatieve manier argumenten en persoonlijke verhalen in. Toch is elke presentatie uniek.

Wanneer je een TED Talk wilt geven, zul je merken hoe snel je tot de essentie komt en hoe bevlogen je gaandeweg (weer) raakt van jouw onderwerp. Deze training vertelt je -stapsgewijs- hoe je een eigen TED Talk maakt. Je zal boven je eigen materie uitstijgen. Echt. Hoe?

  • Door de speciale structuur toe te passen.
  • Door jouw persoonlijke verhaal te vertellen.
  • Door contact te maken op jouw eigen wijze met het publiek.

Met techniek, theorie en coaching reik ik je de vaardigheden aan.

Wil je alvast wat zien? Dit zijn mijn favorieten. De eerste video is van Chris Anderson, the head of TED, hij geeft je de beginselen. De TED Talk van Brene Brown is ontwapenend en ontroert. De TED Talk van Malcolm Gladwell is komisch en geeft een goed voorbeeld van hoe je een nieuw idee opbouwt in het hoofd van de luisteraar.

*Er zijn ook TED Talks gehouden in het Nederlands.* (deze vind je ook op youtube.com)

‘Naarmate we meer met elkaar in contact staan, niet alleen oppervlakkig maar ook door dieper begrip, zullen we steeds meer dingen vinden die we gemeen hebben met elkaar.’

Duur: 1 dag van 2 dagdelen. Deelnemers: van 2 -6.
Voor meer info: Gisèle Noordzij o6-26 192 130 of mail naar: noordzij@toontoon.nl