Presenteren

In deze training leer je naast de basisprincipes* van het presenteren ook een nieuwe vaardigheid: hoe je jouw specifieke kennis, ideeën en passie vertaalt naar de algemene taal van het publiek.

Presenteren is ook een dialoog voeren. Je spreekt niet tegen een groep (een front) maar met individuen. Je spreekt alsof je in een tweegesprek zit. Dit is een veel prettiger en een veel lichtere manier van presenteren. In deze training leer je hoe je dat doet.

Ontspannen en deskundig spreken terwijl je onder druk staat. Dat kun je leren.

Ik heb de oefeningen, de theorie en de techniek voor je in deze training samengebracht, zodat je gaandeweg merkbaar en zichtbaar progressie maakt.

Form follows function!

Gegeven aan o.a.: Erasmus Universiteit R’dam, Elyse Sohns (studente): ” Aan het einde van de cursus merkte ik een verschil op in mijn beleving tijdens het presenteren ten opzichte van het begin van de cursus. Ondanks dat ik mijn eindpresentatie minder grondig had uitgeschreven dan dat ik gewend was, was ik minder zenuwachtig. Daarnaast was ik mij meer bewust van het gehele proces, waardoor ik tijdens het presenteren meer ruimte had om ook stil te staan bij mijn overdracht in plaats van alleen bezig te zijn met de inhoud.

Duur: 2 dagdelen. Deelnemers: 5-12.

Wil je meer informatie? Gisèle Noordzij is bereikbaar op:06-26 192 130 of mail naar: noordzij@toontoon.nl.

De TED Talk en Storytelling in Public. Dat zijn ook presentatietrainingen. Deze staan op de HOME pagina, aan de rechterkant.

*De basisprincipes zijn de basisvaardigheden:
-De inhoud: structuur, doel en doelstelling.
-De overdracht: verbale en non-verbale communicatie als houding, stem.
-De overtuigingskracht: het zelfvertrouwen of de ‘autoriteit’.